Bagestål - hvis du ønsker perfekt bagværk
Elsker du også hjemmebagt brød med den perfekte skorpe? Så læs med her. Med et bagestål opnår du mange af de egenskaber i din ovn, som bruges i et traditionelt bageri. Et bagestål kan bruges til at bage brød, boller, pita og pizza, men også til at stege på, for eksempel på et gaskomfur. Et bagestål leder varmen 18 gange bedre end en pizzasten, og er derfor særdeles velegnet til pizzabagning.
Bedste bagestål
Der findes mange gode bagestål på markedet, men hvad er egentlig det bedste køb? Det kommer selvfølgelig helt an på hvilket behov man har, og hvilken ovn det skal bruges i, Men vi vil anbefale at du starter med at læse denne guide og anbefaling af de 6 bedste bagestål, så er du godt på vej mod det rigtige køb.
Fordele med bagestål
Som nævnt kan du bruge et bagestål til stort set alt i din ovn, de fås til alle typer ovne, og så behøver du ikke bruge bagepapir. Hvis du behandler og vedligeholder dig bagestål korrekt, holder det i mange år, længere end en klassisk bageplade, så det man betaler ekstra for et bage stål, jævner sig ud med årene. I modsætning til en pizzasten har et bagestål nok varme til at brødet kan nå at hæve op, en pizzasten har afgivet meget af sin varme på et par minutter. Derfor får du et mere luftigt brød med et bagestål, da det når at hæve op.
Vedligeholdelse og opbevaring
For at dit bagestål skal holde længst muligt, skal det selvfølgelig vedligeholdes og opbevares korrekt. Det er dog ikke særlig krævende, så lad ikke den del holde dig væk. Bagesttålet behandles med madolie, det smøres ind, og overskydende olie tørres af. Ikke efter hvert brug, men når det begynder at se tørt ud. Herefter skal det blot opbevare tørt og lunt – ikke fugtigt.