Infrarød velvære

Nyder du også en tur i sauna?

Er du også en af dem der nyder en tur i sauna når du er i svømmehallen, sommerhus eller andre steder hvor der er sauna? Måske holder du bare af varmen eller måske går du jævnligt i sauna for at forkæle og passe på din krop, med de gode egenskaber en sauna har. Kender du til infrarød varmeteknologi, hvis ikke skulle du tage og læse lidt mere om Infrarød saunatæppe og vælvære.

Infrarød sauna

En infrarød sauna – også kaldet IR sauna – minder på mange måder om en klassisk sauna, men er alligevel meget anderledes. En af forskellene på en infrarød sauna og en klassisk sauna, er at der ikke er nogen ovn i en infrarød sauna, i stedet er der infrarøde carbon paneler på væggene, som afsender elektromagnetiske bølger og skaber vibrationer og varme i kroppen.

 

sauna

Temperaturen i saunaen er lavere end i en klassisk sauna og ligger på 50-60 grader. Alligevel kan man sagtens komme til at svede, da de infrarøde stråler trænger ca. 4 cm ind i kroppen og giver en dybdegående varme. Dette bruges bland andet også som en behandlingsform, da det har positiv effekt på flere fysiske og psykiske skavanker.   

Infrarød saunatæppe

Ønsker du at kunne opnå fordelene fra en infrarød sauna der hjemme, men har måske ikke lige pladsen til en sauna? Så er et infrarødt tæppe måske noget for dig. Et infrarødt tæppe bruge samme teknologi som infrarød saunaen, men som navnet siger, er det indbygget i et tæppe i stedet.  Tæppet udsender de samme elektromagnetiske bølger som saunaen, og giver den samme dybdegående varme og behandling. Måske kender du et klassisk varmetæppe eller varmepude, disse giver en dejlig varme, men har ikke den dybdegående virkning som et infrarødt tæppe og er derfor ikke behandlende på samme måde.

Er der nogle ulemper?

For de fleste er der ikke nogen ulemper ved at bruge infrarød teknologien, dog skal man være opmærksom hvis man er gravid, har hjerteproblemer, har lavet blodtryk, har diabetes eller er påvirket af alkohol, medicin eller stoffer. For gravide er det især i de tidlige uger af graviditeten man skal være opmærksom, da de høje temperaturer kan påvirke fosteret negativt. Fælles for alle disse er at man kan opleve problemer med at regulere kropstemperaturen og dehydrering. Derfor bør du snakke med din læge hvis du er i en af disse situationer, eller er det mindste i tvivl, og så selvfølgelig lytte til din krop.                          

Scroll to Top