Babysøvn

Sådan får du din baby til at sove

Har din baby svært ved at falde i søvn? Så er din baby langt fra den eneste. Det er en stor omvæltning for babyen at befinde sig ude i verden, når babyen har været vant til at ligge trygt inde i morens maven uden mange indtryk såsom lys og kulde. Heldigvis er der hjælp at hente, så omvæltningen virker mindre overvældende for babyen.

Få 4 redskaber til hvordan din baby nemmere kan falde i søvn herunder.

En slyngevugge efterligner tilstanden i morens mave

Du kan overveje at investere i en slyngevugge, som krammer og vugger babyen. Dermed vil babyen assosiere tilstanden med trygheden inde i morens mave. Slyngevuggen er derfor et godt redskab til at få babyen til at falde til ro og falde i søvn.

Du kan læse en guide om slyngevugger her: https://mobelinspiration.dk/slyngevugge/

baby sover

Indfør faste rutiner så vidt muligt

Det kan være svært at indføre faste rutiner, når babyens adfærd er uforudsigelig. Det kan dog forsøges ved at have puttetid samme tidspunkt hver dag. Inden puttetid kan du eksempelvis indføre et varmt bad eller begynde at sænke belysningen, så babyen igen oplever lignende tilstande som inde i morens mave, hvor der er mørkt og varmt.

Giv babyen massage

En massage er afslappende for babyen og kan få babyen til at slappe af. Du kan massere babyen på maven ved at lave cirkulære bevægelser rundt om navlen. Følg gerne urets retning, da du dermed følger tarmsystemet. Du kan også massere hænder, fødder og ben. Du kan måske fornemme, hvor babyen helst vil masseres. Du skal ikke gnide huden rundt, men give en mere overfladisk massage.

Syng eller nyn en godnatsang

En rolig godnatsang kan også få babyen til at slappe af. Oxytocin, som er et kærlighedshormon, udskylles, når du synger for babyen. Babyen vil dermed føle sig tryg og elsket inden sengetid.

Scroll to Top